A Borvidék Nagyágyúi

A Borvidék Nagyágyúi

Ezen a túrán a borvidék legismertebb, legnagyobb múltra visszatekintő, illetve legdinamikusabban növekvő pincészeteivel ismerkedhet meg. A túra... Bővebben
Acélos Túra - a Modernitás Útján

Acélos Túra - a Modernitás Útján

Ezen a bortúrán a Villányi Borvidék legmodernebb technológiájával felszerelt, vagy valamilyen szempontból rendkívüli, szokatlan pincészetbe látogathat el ... Bővebben
Paletta Bortúra

Paletta Bortúra

Ezen a bortúrán változatos képet kaphat a villányi pincészetekről: nagyágyúk és kicsi pincék, nagy múltra visszatekintő és fiatal, ám rendkívül Bővebben
Titkos Borvidéki Gyöngyszemek

Titkos Borvidéki Gyöngyszemek

Ezen a bortúrán kevésbé ismert, kisebb területen gazdálkodó, ám csodálatos borokat készítő családi pincészetekbe kalauzoljuk el, melyek borait nem találja meg nagyáruházak Bővebben
  • 1

Villánykövesdi Műemléki Pincesor

villanykovesdi pincesor Villánykövesd nevezetessége a turisták kedvenc helye, a festők és fotósok gyakori témája a háromszintes pincefalu.  A villánykövesdi védett pincesor az ország egyik leglátványosabb műemlék együttese.

A pincesorról csodás kilátás nyílik a szomszédos Fekete-hegyre, amely természetvédelmi terület. A pincesoron járó megtapasztalhatja az autentikus borvidéki élményt, egy padon üldögélve-borozgatva élvezheti a friss levegőt és a Fekete-hegy nyugalmát és a helyi gazdák meleg vendég szeretetét.

A pincesorról letekintve tárul elénk a 2 hektárnyi nagyságú park, melyben a gyerekek örömét szolgáló játszótér található.

Bővebben...

Malkocs bej Dzsámi

Malkocs bej dzsami A vár mellett Siklós városának másik kiemelkedő látványossága a 16. sz.-i török templom. 1543-1565 között épült egy magas rangú török tisztviselő Malkocs bej vezetésével. 1686 után átépítették háromszintessé, és lakóházként használták.

A kisméretű, négyzetes alaprajzú templom központi része a mihrab (imafülke), mely Mekka irányába néz. Az épületet belső fa díszítése teszi egyedülállóvá.

Bővebben...

Palkonyai Körtemplom

Palkonya körtemplom Palkonya katolikus temploma, a Szt. Erzsébet templom, avagy Körtemplom országos műemléki védettség alatt áll. A templomot a Batthyány család építette, és 1816-ban Szt. Erzsébet tiszteletére szenteltette. A messziről is jól látható piros kupolás templom a magyarországi körtemplomok egyik legszebb példája. A templom klasszicista stílusban épült, a szabadon álló centrális templom kupolával fedve, tornya a szentélyrész mögött a bejárattal szemben helyezkedik el.

Látogatható, a kulcsot itt kell kérni: Frech Ferenc, Palkonya, Fő u. 30. (a templommal szemben).

Bővebben...

Máriagyűdi Kegyhely

mariagyud kegytemplom Máriagyűd nevét a magyar honfoglalók közt érkező Gyöd vezérről kapta. Már ezelőtt is csobogott az a forrás, - a római út mellett -, ahol egy Mária szobrocskát helyeztek el, és szent helyként tisztelték az erre járók és itt élők. 

 

Máriagyűd ma az ország egyik legkedveltebb zarándokhelye a gyakori imameghallgatások és a 17. századi Mária-jelenések miatt. Feljegyzések szerint Szűz Mária 1687-ben jelent meg először egy Tamás nevű katolikus gazdának, majd ezután újra Mátyás siklósi ispánnak.

 

Bővebben...

Szent Bertalan Kápolna

szent bertalan kapolna palkonya Palkonyát Villánykövesd irányában elhagyva, néhány száz méter után jobb kéz felé találjuk a Szent Bertalan kápolnához vezető meredek, keskeny utat. Az út Somogyi Tibor szőlőtermesztő és borász birtokához vezet, itt épült fel 2006-2007-ben a kápolna, elsősorban a szőlőmunkások számára szolgálva menedékül és tájékozódásul.

A szőlőtőkékkel körbe bástyázott kápolna, csendes, eldugott elhelyezkedésével ideális helyszín az imádkozásra, relaxálásra, kikapcsolódásra. Varázslatos hely.

Bővebben...