A Borvidék Nagyágyúi

A Borvidék Nagyágyúi

Ezen a túrán a borvidék legismertebb, legnagyobb múltra visszatekintő, illetve legdinamikusabban növekvő pincészeteivel ismerkedhet meg. A túra... Bővebben
Acélos Túra - a Modernitás Útján

Acélos Túra - a Modernitás Útján

Ezen a bortúrán a Villányi Borvidék legmodernebb technológiájával felszerelt, vagy valamilyen szempontból rendkívüli, szokatlan pincészetbe látogathat el ... Bővebben
Paletta Bortúra

Paletta Bortúra

Ezen a bortúrán változatos képet kaphat a villányi pincészetekről: nagyágyúk és kicsi pincék, nagy múltra visszatekintő és fiatal, ám rendkívül Bővebben
Titkos Borvidéki Gyöngyszemek

Titkos Borvidéki Gyöngyszemek

Ezen a bortúrán kevésbé ismert, kisebb területen gazdálkodó, ám csodálatos borokat készítő családi pincészetekbe kalauzoljuk el, melyek borait nem találja meg nagyáruházak Bővebben
  • 1

Villánykövesdi Műemléki Pincesor

villanykovesdi pincesorVillánykövesd nevezetessége a turisták kedvenc helye, a festők és fotósok gyakori témája a háromszintes pincefalu. Az utazó számára már messziről elárulja a domboldalonkét, helyenként három utcaszinten elhelyezkedő, 57 egymáshoz szorosan tapadó pincéből állópincesor, hogy nagy hagyományú szőlővidéken jár. A villánykövesdi védett pincesor az ország egyik leglátványosabb műemlék együttese.

A pincesorról csodás kilátás nyílik a szomszédos Fekete-hegyre, amely természetvédelmi terület. A pincesoron járó megtapasztalhatja az autentikus borvidéki élményt, egy padon üldögélve-borozgatva élvezheti a friss levegőt és a Fekete-hegy nyugalmát és a helyi gazdák meleg vendég szeretetét.

A pincesorról letekintve tárul elénk a 2 hektárnyi nagyságú park, melyben a gyerekek örömét szolgáló játszótér található.

A síneken átkelve jutunk a Batthyány Pincészethez. Az 1754-ben olasz templomépítő mesterek által alkotott Batthyány-pincében tartják minden év szeptemberének második felében az Európai Bordalfesztivál megnyitóját. A hatalmas földalatti borkatedrális látványa és akusztikája lenyűgözi a betérő látogatót.  A Batthyány Pincészet kizárólag borkóstoló keretében és előzetes bejelentkezéssel látogatható.

A településen járva érdemes betérni a Hotel Cabernet hangulatos pinceéttermébe, a Cabernet Borétterembe is egy ízletes, de kedvező árfekvésű ebédre-vacsorára, vagy egy jó pohár borra a Mokos Pincészet kínálatából (a ház saját bora).  A hotel és az étterem közvetlenül a pincesor lábánál található.

A Hotel szinte minden héten indít vezetett túrákat is a szomszédos Fekete-hegyen át a Vylyan pincészethez, amely így, tömegközlekedés nélkül is megközelíthetővé válik, ha az ember Villánykövesden foglal szállást.  A Túráról bővebb információk itt»»

Villánykövesdet Villány felé elhagyva, érdemes betérni a Fülemüle Csárdába is, ha megéhezünk. (Sajnos tömegközlekedéssel nehezen megközelíthető). A pincesortól gyalogosan 15-20 perc sétatávolság. 

Vegyen részt a Hagyományok Útján vagy a  Borvidék Nagyágyúi Bortúránkon és látogassa meg a túra keretében a Villánykövesdi Műemléki Pincesort is! Foglaljon helyet soron következő túráink valamelyikére!