A Borvidék Nagyágyúi

A Borvidék Nagyágyúi

Ezen a túrán a borvidék legismertebb, legnagyobb múltra visszatekintő, illetve legdinamikusabban növekvő pincészeteivel ismerkedhet meg. A túra... Bővebben
Acélos Túra - a Modernitás Útján

Acélos Túra - a Modernitás Útján

Ezen a bortúrán a Villányi Borvidék legmodernebb technológiájával felszerelt, vagy valamilyen szempontból rendkívüli, szokatlan pincészetbe látogathat el ... Bővebben
Paletta Bortúra

Paletta Bortúra

Ezen a bortúrán változatos képet kaphat a villányi pincészetekről: nagyágyúk és kicsi pincék, nagy múltra visszatekintő és fiatal, ám rendkívül Bővebben
Titkos Borvidéki Gyöngyszemek

Titkos Borvidéki Gyöngyszemek

Ezen a bortúrán kevésbé ismert, kisebb területen gazdálkodó, ám csodálatos borokat készítő családi pincészetekbe kalauzoljuk el, melyek borait nem találja meg nagyáruházak Bővebben
  • 1

Lovaskocsikázás pálinkakóstolóval

lovaskocsikazas palinka kostoloval resizeMi is lehetne kellemesebb, mint egy napsütötte délutánon lovaskocsin ülve csodálni a Villányi Borvidéket? Vagy egy hűvösebb, téli reggelen, pokrócba burkolózva forralt bort vagy pálinkát kortyolni - jó hangulatban, egy lovaskocsi tetején? Színesítse Borvidék-járó kirándulását pálinkás-forraltboros lovaskocsikázással! 

A lovaskocsizás ára: 3.500 Ft/óra + pálinkakóstoló: 2.400 Ft/fő. 

Vegyen részt valamely Bortúránkon és egészítse ki hétvégi programjukat egy pálinkakóstolós lovaskocsikázással!

Bővebben...

Vylyan-túra a Fekete-hegyen át

vylyan terasz resizeSzeretné a bortúrát összekötni a természetjárással? Vagy szeretné a Kisharsányban, a csodás dimbes-dombos-szőlős lankák között elrejtett Vylyan Pincészetet meglátogatni, de a zérótolerancia és a tömegközlekedés korlátaiba ütközik? Akkor azt javasoljuk, szálljon meg Villánykövesden és keljen át a Fekete-hegyen gyalogosan! Villánykövesdről szervezett túrák indulnak minden héten, mivel a túraútvonal Villánykövesd és Kisharsány között nincs kijelölve, így a túrázás mindenképpen vezetéssel ajánlott! 

 

Bővebben...

Hajókirándulás a Dráván

drava hajokazas resizeHa már úgy érzi, eleget áldozott Dionüszosz oltárán és jó borból is megárt a sok, akkor hajókiránduljon egyet a Dráván és fedezze fel a Duna-Dráva nemzeti park szépségét egy sétahajókázás keretében! A túra Drávaszabolcsról indul és kb 1,5 óra hosszú. A sétahajózási idény április 1-től november 30-ig tart.

Kösse össze a kellemest a még kellemesebbel! Vegyen részt valamely Bortúránkon és hajókázzon egyet a túra előtt vagy másnap! (A túra utánt nem biztos, hogy ajánlanánk. :)) Foglaljon helyet soron következő túráink valamelyikére, és egyeztesse a hajókirándulás választott időpontját a bortúra időpontjához.

Bővebben...

Kirándulás a Szársomlyón

szarsomlyo turaVillányba érkezve már Önben is felmerült a kérdés: node hol vannak itt a szőlőterületek? Nos, ha érdekli a válasz, itt az ideje, hogy felkerekedjen és megmássza a Villányi Borvidék legmagasabb hegyét! A Szársomlyó-hegy természetvédelmi terület (több védett faj, így többek között a villányi borok védjegyéül használt magyar kikerics lakhelye is), így kizárólag szakvezetés keretében látogatható. A Duna-Dráva nemzeti park minden héten, szerdától-vasárnapig, 10 órakor indítja szakvezetéses túráit a Nagyharsányi Szoborparkból.

Kapcsolja össze a kellemest a még kellemesebbel! Ha több napra érkezik, a bortúrák mellett, tervezze be a Szársomlyó megmászását is! Ideális délelőtti program! Napsütéses időben páratlan kilátásban lesz része a hegy tetejéről!

Bővebben...

Wellness a Villányi Borvidéken

thermal spa siklos resizeKicsit megfáradt a bortúrák közepette? Haza felé menet ejtse útba valamely kiváló thermal- vagy gyógyfürdőt a Villányi Borvidéken! A Thermal Spa Siklós Élményfürdőt inkább családos, gyermekekkel érkező, vagy a különféle élmény és szauna elemeknek hódoló kedves vendégeknek ajánljuk, míg a Harkányi Thermalfürdőben az idősebb generáció is kedvét lelheti a gyógyvíz kellemes hatásában  - kiváltképp a szabadtéri, meleg vizes medencében üldögélve. 

Vegyen részt valamely Bortúránkon és látogassa meg a túra után vagy másnap levezetés képpen a Siklósi vagy Harkányi Thermalfürdőt!

Bővebben...